wtorek, 7 października 2014

JABŁKA NADZIEWANE MASĄ ORZECHOWĄ
Desery

Pyszny deserek na ciepło.
Składniki
- jabłka 6 szt
- białka z trzech jajek
- cukier puder 3 łyżki
- orzechy włoskie 10 dkg

5-6 os.
30 min
łatwe
tanie
Przygotowanie
Orzechy zmielić, wymieszać z cukrem pudrem. Jabłka umyć, ściąć wierzchy, dokładnie usunąć gniazda nasienne, lekko wydrążyć miąższ. Białka ubić na sztywną pianę, dodać orzechy z cukrem, wymieszać. Jabłka napełnić masą orzechową (u mnie do jednego jabłka weszły 3 łyżeczki masy). Owoce przykryć ściętymi wierzchami. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika (180 st).
                                                                                                                                        Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz